calendar

Documentation

Kalender

Kalendern

Kalendern är en funktion som presenterar evenemang och aktiviteter på ett smart sätt. Kalendern består dels av en löpsedelsvy på till exempel webbens förstasida och en bakomliggande presentationsartikel som man når genom att klicka på ett objekt i Kalendern. Båda vyerna genereras ur samma datapost.

Löpsedeln

Löpsedeln är rullande, dvs den visar aktiviteter från och med nu och framåt. Den kan designas och formatanpassas efter kundens önskemål.
För att skapa en ny kalenderpost klickar du på det lilla plustecknet under kalenderns löpsedel. Det lilla kugghjulet låter dig göra inställningar för din Kalender, t ex hur många kalenderposter som ska visas i listan.

Kalenderposten

Kalenderposten erbjuder en stor yta för information, bilder, länkar, nedladdningsbara filer.
Den kan också utnyttjas för anmälan, se Evenemang.

Kalendervyer

Förutom att visa enskilda poster eller lista (löpsedeln), kan Kalendern även visa månadsvy, veckovy, dagvy och totallista.
Via knappen Prenumerera sparas en vCal-fil som kan öppnas i bl a Outlook eller Apple Calendar för en löpande prenumeration.