Det är i regel inte du som bestämmer vad du är

view
Det spelar ingen roll hur många miljoner du spenderar på att tala om hur bra ditt företag eller dina produkter är, om din marknad inte upplever det.
Sund varumärkesbyggande marknadskommunikation måste bygga på två grundkomponenter; ärlighet och en tydlig och upplevelsebar vision.

90% av världens företag berättar vad de gör och hur de gör det. De vet inte, eller har inte en förklaring till varför de gör det. Och den enkla sanningen är ofta att de gör vad de gör för att tjäna pengar. Det är kanske inte så framgångsrikt att profilera sig som företaget A som tillverkar produkten B för att tjäna pengar. Det behövs mer. Så då kladdar man på med ett lager lull-lull, lite flashigt och hoppas på att det ska attrahera kunderna. Några funkar det kanske på.
Det är inte rätt väg att gå. Vi måste ner bakom kulisserna och fasaderna och hitta kärnan, motivationen och själen som driver det hela. Den ska förpackas så att den kan förstås i ett par meningar. Sedan kan man börja prata om långsiktig profilering och varumärkesbyggnad.
Vi drivs av och njuter av att se företag nytända genom att förtydliga och förpacka sig så att marknaden fattar och gillar.
#inlineditbutton