Diskussionsforum är ett hjälpmedel

discussion
Diskussionsfourm på Internet är en gammal företeelse. Men bara för att den är gammal så innebär det inte att den är ute. Tvärtom. I många sammanhang är ett Forum ett idealiskt verktyg för kommunikation, för support eller för idéer.
 
GettyImages_155394956
Den stora skillnaden mellan Atlas Forum och många andra forum är ett det är hierarkiskt istället för linjärt. Fördelen med ett hierarkiskt forum är att svar och kommentarer hänger samman med det inlägg man svarat eller kommenterat. Men i Atlas kan du även visa det linjärt om du föredrar det.
Tre nivåer
Ett forum består av tre nivåer. Det översta kallas toppforum, som motsvarar huvudämnen, som bestäms av admin. Inom varje toppforum kan deltagarna skapa trådar (underämnen) och under dessa skapa inlägg, svar och kommentarer i flera nivåer.
Kan vem som helst skriva?
Det bestämmer du själv. Ett forum kan vara helt öppet och publikt och låta vem som helst skriva. Du kan kräva att man måste vara inloggad medlem på sajten för att kunna skriva i forumet. Men det kan också vara dolt och kräva att man tillhör någon speciell användargrupp, t ex kunder eller personal, för att kunna komma åt och skriva i det.
Det finns många goda exempel
Bland annat på företag som använder forum för support för inloggade kunder. Det visar sig i många fall att kunder kan hjälpa andra kunder som har problem och därmed avlasta supporten. Samt att forumet kan vara en utmärkt förslagslåda till förbättring och utveckling.
#inlineditbutton