Bortom Powerpoint

ppt
Ovan, ett exempel på en synnerligen engagerande och känslofull Powerpointbild som inte lämnar ett öga torrt. Klicka för att förstora och låta dina sinnen beröras...
Powerpoint är ett av de mest använda informationsmedierna i världen. Tyvärr, för det är dessvärre också ett av de sämsta och mest missbrukade bärarna av budskap. Alltför många vällovliga budskap går förlorade i Powerpoints punktlistor och bilder med tonvis med text. Hjärnan är inte kapabel för det. Det är naturligtvis inte Powerpoints fel.

Ofta räcker inte Powerpoint och andra presentationsprogram till för att förmedla det du vill förmedla. Du vill mer. Väcka känslor och förmedla signaler som Powerpoints trista punktlistor inte klarar av.
En bild säger mer än tusen ord. Rörliga bilder med ljud säger tusen gånger tusen gånger mer än ord. Medan Powerpoint fokuserar på att förmedla fakta (text) så kan en mediaproduktion kombinera det med att också förmedla idéer, känslor, associationer och intryck som en torr textbild inte kan. Det är så den mänskliga hjärnan är funtad.
En kort videoproduktion på 10 minuter kan förmedla mer än tusen Powerpointbilder. Men det ena utesluter inte det andra. Många företag och organisationer använder en eller fler korta videopresentationer som ett komplement i sin presentation. Där Powerpoint inte räcker till.
Idag är det enkelt, lättjobbat och relativt billigt att ta fram en videoproduktion. Den är mångsidig och kan användas i storformat i biosalonger, visas på datorer, vara inbäddad i Powerpointserier, köras som DVD eller Blu-ray på en mässa, finnas på webbsajten eller streamas till en mobiltelefon.
Intresserad av rörliga bilder? Kontakta oss så berättar vi mer och lämnar en offert på en produktion.
#inlineditbutton