map

Documentation

Marknadsdatabas (old)

Export-API för Tjänsteleverantörer

Tjänsteleverantörer kan exportera marknadsdatabasen via ett API. Ni når API:et här:
http://www.stadsnatsfabriken.se/admin/edit/citynetadressess/plain/xspexport
All kommunikation via API:et sker via autensiering, det gör ni via documentation AXA: Atlas XML API. Era API-uppgifter hittar ni på Stadsnätsfabriken
Specifikationen för API:et finner ni här.
API:et har två funktioner:

getxml

Med getxml-funktionen så kan ni hämta ut Marknadsdatabasen i XML-format. Resultatet är paginerat till 40 poster per förfrågan, och resultatet innehåller också information om hur många "sidor" det finns att hämta.

getfile

Detta genererar en fil, precis som det manuella formuläret gör via sidan. Beroende på hur många poster det rör sig om så kan detta ta flera minuter. När det är klart så returneras en sökväg till filen. En sådan fil skapas bara en gång om dagen av resursskäl så om ni testkör API:et så tar det bara tid för första förfrågan.
Textfilen följer samma MdB-specifikation som vid den manuell exporten och kan läsas in maskinellt.
Vill ni ha ett eget format på textexporten? Det kan vi fixa - med egna fältnamn och egen fältordning samt eventuella regler för hur grundvärdena ska återspeglas. Kontakta oss via supportloggen så ska vi kolla på det!