Atlas CMS

Vad är Atlas CMS?
Atlas CMS är ett av kraftfullt, flexibelt och mångsidigt system för att producera webbtjänster och publicera information via en webbläsare.
 
Den är enkel att administrera. Allt du behöver är en modern webbläsare och Internet. Du har full kontroll över allt innehåll, menyer, struktur, bilder och rättigheter.
Månganvändarsystem
En Atlaswebb kan ha obegränsat antal användare (dvs registrerade medlemmar som har rättigheter att producera innehåll på sajten). Var och ens rättigheter styrs via ett avancerat rättighetssystem, både individuellt och med gruppaccesser. Därför kan du skapa både en extern webb men också interna sidor och funktioner för vissa inloggade kategorier, t ex personal, styrelse eller partners.
Bygg webben med moduler
Atlas är ett modulbaserat system. Varje programmodul har sin speciella funktion med dem bygger vi samman den funktionalitet du behöver. Precis som med legobitar.
I Atlas är det relativt lätt att bygga specialfunktioner utifrån dina önskemål. Utifrån en kravspecifikation lämnar vi alltid fasta offerter på kundspecifik utveckling.
Design
Webben byggs i tre lager. Grunddesignen med bakgrund, sidbredd, menyernas placering och sidfot skapas i CSS utifrån dina önskemål. Atlas har inga begränsningar.
Ovanpå det ett layoutlager för sidans innehåll och vilka sidmoduler som ska användas. Det tredje lagret är innehållet, vilket du har full kontroll över. Vill du ändra designen eller layouten är det enkelt att fixa.
Den mobila webben
Tack vare den smarta layoutmodulen kan webben enkelt förvandlas till en mobilanpassad version. Atlas känner automatiskt av vilken typ av enhet som kopplar upp sig, om det är en dator, en smartphone eller en iPad.
 
Med layoutmodulen kan också anpassade utskriftslayouter skapas av webbsidorna.
Fakta
Atlas CMS som är en s k Web 2.0-lösning, helt databasdrivet och bygger på öppna industristandarder som PHP, AJAX, Javascript, JQuery, MySQL, CSS, HTML 5, Apache webserver och data kan synkroniseras, importeras och exporteras via XML eller speciella API:n. Atlas är plattformsoberoende och fungerar i alla moderna webbläsare.
Hosting och uppdatering
Webben hostas av eklundh.com så du behöver inte investera i någon hårdvara. Du betalar en månatlig hostingkostnad för drift, backup och Internetaccess.
Grundsystemet i Atlas uppdateras löpande och ingår i den avgift du betalar. Du kan själv vara med och påverka utvecklingsarbetet. Våra användare är våra viktigaste utvecklare.
Utbildning och Support Kostnadsfri utbildning ingår. Därtill kan ytterligare utbildningstillfällen bokas. Kostnadsfri support via online Supportlogg.
Kort leveranstid, en utvecklingsserver är uppe inom några dagare och en färdig webb inom några veckor.
Vi finns nära dig och är lättillgängliga. Vi kan snabbt svara på frågor, fixa till problem och förbättra din webblösning.
Till Atlas har vi utvecklat ett stort antal modifierbara programmoduler som kan förvandla din webb till allt från ett enkelt skyltfönster till en aktiv medarbetare i dina affärsprocesser eller en community. Det finns bland annat moduler för produktkataloger, projektrum för arbetsgrupper, CRM-system, enkäter och tävlingar, omfattande filarkiv, bloggar, bildutställningar, diskussionsforum samt API:er för att flöda informationen mellan webben och övriga system.
Kontakta oss för mer information eller en demonstration.