Medlemmar

Det finns tre sätt att lägga till medlemmar till ett projektrum. Klicka på knappen "Lägg till".

Sök medlemmar

Om den du tänker bjuda in redan är registrerad på webben kan du söka på namn eller e-postadress. Klicka på plusknappen till höger för rätt person i sökresultatet för att lägga till.

Ny medlem

Om personen inte har ett konto kan du skapa ett och samtidigt skicka en inbjudan. Fyll i formuläret och klicka på "Skicka inbjudan".

Grupper

Om det finns en Användargrupp skapad på din webb, t ex "Styrelsen" så kan du lägga till den gruppen till ditt projektrum. Observera att det finns två metoder att koppla gruppen till projektrummet.
  • Klickar du på + plusknappen adderas de personer som finns i användargruppen vid detta tillfälle.
  • Om du klickar på kedjeikonen så skapas en dynamisk länk som innebär att om personerna i användagruppen förändras så får dessa automatiskt tillträde till projektrummet.

Importera

Du kan också ladda upp en fil med medlemmar. Klicka på knappen "Specifikation" för att se vilka fält som ska ingå i filen. När du skickat in filen skapas användarkonton och ett mail skickas till de e-postadresser som angetts.

Evenemang

Detta är en specialfunkton för webbar som använder Evenemangsmodulen för att direktimportera deltagare från ett visst evenmang till ett projektrum.

Skicka e-post

Du kan även skicka ett gruppmail till alla eller vissa i projektrummet.

Ta bort medlemmar

Till höger om namnet finns en liten soptunna som raderar medlemmen från projektrummet. Den raderar inte användarakontot på webben.