Hoppa direkt till innehåll
compass

Documentation

Tjänsteguiden

Beställningar

Tjänsteguiden tar hand om hela beställnings- och orderflödet, så att kunden kan slutföra sin beställing på webben. Beställningar skickas till de valda leverantörerna och ett bekräftelsemail skickas till kunden.
Förutom den beställningsinformation som kunden skriver in så läggar vi också till befintlig information om porten från Marknadsdatabasen till tjänsteleverantörerna.

Bekräftelsemai till kunden

Med automatik skickas ett bekräftelsemail till kunden efter att beställningen godkänts. I det mailet bekräftas att kundens beställning har skickats till de tjänsteleverantörer som valts. Om kunden har några frågor rörande tjänsterna eller leveranser, ber vi dem vänligen kontakta tjänsteleverantören för mer information.

Beställningsmail

Det är viktigare än någonsin att tjänsteleverantörer håller epostadresserna i Tjänstekanonen uppdaterade. Beställningsmailet skickas till leverantörens epostadress i denna prioritetsordning
1. Beställningsepost som angivits vid specifik tjänst
2. Generell beställningsepost som angivits i Företagsinfo (om 1 saknas)
3. Tjänsteansvarig i Adressboken (om 2 saknas)
4. Epostadress som registrerats i samband med företagskontot (om 3 saknas)
Mailet som skickas består av två delar, en synlig HTML-del och en version för parsning i YAML-format. Vi kommer att kunna presentera ett öppet API för automatiserad integration mot kundsystem om behov finns.
 
Viktigt: Tjänsteguiden 4 innebär inte några förändringar i hur ni aktiverar era tjänster i de olika stadsnäten. Samma rutiner som tidigare gäller. Direktaktivering är inte implementerat i något stadsnät ännu, och när det blir det så kommer det att framgå av beställningen om aktivering redan har skett.
Klicka för att förstora

Maliet innehåller följande poster

 
Datum
Typ
Status
Leverans
Provider
Service-ID
Tjänst
Service UID
 
TJÄNSTEINFORMATION
Fakturatyp
Startpris
Månadspris
Kampanjerbjudande
Tillvalstjänster
Egna fält
 
KUNDINFORMATION
Kund-ID
Uttag
Personnummer
Förnamn
Efternamn
E-post
Adress
Postnummer
Ort
Land
Meddelande
 
SOCKET INFORMATION
Fastighetsbeteckning
Fastighetstyp
Adress
Postnummer
Ort
Anslutningsdatum
CPE
Uttags-ID
Nättyp
Media
Nyckelord
Aktiv
Kapacitet
TV
 
ORDER LOG (time stamps)
Saved order
Creating new customer nn
Found emal address for XSP nn@xsp.se
Sent order email to XSP nn@xsp.se

Orderlogg

I Tjänstekanonen (Stadsnätsportalen > För medlemmar > Beställningar) kan du se dina registrerade beställningar med alla data under knappen Beställningar. Klicka på kundnamn för att se all info om aktuell beställning.