Hoppa direkt till innehåll

Kampanjer enbart för inaktiva portar

22 maj 12:09
En ny funktion i Tjänsteguiden är möjligheten för tjänsteleverantörer att skapa kampanjer som enbart är giltiga gentemot kunder som inte har en aktiv tjänst.
Så när en kund med aktiv tjänst på porten försöker lägga tjänsten med den kampanjen i varukorgen så får dom ett meddelande om att det inte går.
I tjänstelistningen framgår det tydligt att kampanjen enbart är tillgänglig för kunder utan aktiv tjänst
På tjänstebeskrivningen när man fyller i sin adress under "Kan jag få den här tjänsten" så kan det betyda att man får två svar dock, för själva tjänsten i sig uppfyller alla tekniska krav, men det följer med information om att man inte kan aktivera den med en av kampanjerna på tjänsten.

OBS: Tänk på!

För det första så kräver den här funktionen att KO har en korrekt ifylld Marknadsdatabas. Det vill säga att fältet "activeServices" måste ha värdet "NO" för att kund ska kunna beställa tjänst. Om fältet är tomt så anses det att KO inte har en korrekt ifylld Marknadsdatabas i det här avseendet. Så för tjänsteleverantörer som vill använda den här funktionen, se till att den här biten är korrekt angiven. I MdB-exporten så kan det här fältet ha tre värden; "YES", "NO" och tomt
Tänk också på att om en kampanj som riktas mot ej aktiva portar läggs upp på en tjänst som inte har en kampanj sedan innan inte sätts som valbar kommer betyda att enbart kunder som inte har en aktiv tjänst kan beställa den här tjänsten. Om kampanjen sätts som valbar så kan kund välja att beställa tjänsten utan kampanjen.

Framtida utveckling

Den här funktion är första gången en kampanj påverkar vår "deliverable()"-funktion via Marknadsdatabasen, som annars enbart kontrollerat tekniska förutsättningar. I och med detta så finns det möjlighet att utveckla vidare, till exempel kampanjer som riktar sig enbart till adresser som har ett specifikt nyckelord till exempel, eller adresser som har ett uppkopplingsdatum i framtiden till exempel. Hör av er via supportloggen om det är något ni vill diskutera vidare