Hoppa direkt till innehåll

Adminläge

Adminläget i Atlas når du via den lilla pennan i botten på sidan, vilket i sin tur visar de olika adminkontrollerna för de moduler som finns på sidan.
När adminläget är aktivt så visas adminkontroller på sidan, för att redigera innehållet.

1. Verktygsraden

Den här verktygsraden avser innehållet som visas under den och innehåller saker som att redigera menyn, texten, notisen, nyheten eller vad det nu gäller. Eller så kan du här skapa nytt innehåll i kalendern, nyhetslistningen eller liknande. Vad du ser här är beroende på vad för rättigheter du har också.

2. Inline-redigering

När text har en röd streckad markering under sid i adminläget så betyder det att du kan redigera texten direkt på sidan. När du klickar någon annan stans så kommer det upp en liten markering att det du har skrivit har sparats. För säkerhets skull så kan du ladda om sidan och se att det ser ut som du har tänkt dig. Den här funktionen är tänkt att användas för att redigera korta texter eller felstavningar, inte hela artiklar. Lite beroende på webbläsare så kan resultatet bli oväntat och då får du gå tillbaka och redigera innehållet den mer traditionella vägen