Hoppa direkt till innehåll

Exportera och importera besöksdata

2013-06-18
Anmälningsdatabasen i Anslutamotorn innehåller övervägande data från era besökare, medan underlaget, adressdatabasen, är något ni importera själva.
Dock så kan besökare skapa poster i adressdatabasen om ni tillåter det i inställningarna, och på så vis lägga upp en intresseanmälning på en adress ni innan inte har lagt upp. Det är ett enkelt sätt att ta in så kallade "knuffa på"-anmälningar och se vad för intresse det finns utanför de områden ni lagt upp själva.
Ni kan nu välja att exportera ut det här datat i samma veva som när ni exporterar ut övriga adressdatabasen. I AdminAnslutamotornExportera så har ni nu tre val; Admin-data, Besöks-data eller All data.
Sedan vid importen så har ni möjlighet att tömma databasen med bara admin-data, besöks-data eller hela databasen.
Tänk dock på att vid en import så kommer all data markeras som "admin-data", så om en besökare anmäler adresser Storgatan 42, så kommer den med i exporten om ni väljer besöksdata, men om ni väljer att importera denna i databasen utan att tömma besöksdata så kommer det bli dubletter.

Varför?

Anledningen till att man vill göra detta är kanske att man vill ta ut all besöksdata, sortera och behandla det extern och sedan importera det enligt den normala importrutinen.