fastforward

Documentation

Anslutaprocessen

1. Skapa dina processmallar

Att komma igång med Anslutaprocessen är enkelt. Innan du kan börja arbeta med arbetsuppgifter och akiviteter bör du skapa de processmallar du vill ha som standarduppsättning för de olika kundkategorierna.
Anslutaprocessen är indelat i tre olika nivåer: Objekt, Adresser och Anmälningar som inom sig har olika processteg (saker som ska utföras eller bevakas).
Klicka på Funktioner och välj Mallar
Välj den kundkatergori som du vill skapa mallar för och skapa dina processteg i de olika nivåerna.
Bygg upp de processteg och aktiviteter du vill ska vara generella på respektive nivå.
När du lagt upp processtegen kan du fylla dem med mer information genom att klicka på den lilla pennan till höger om respektivs steg. Till exempel instruktioner, förtydligande samt om du redan här vill sätta någon ansvarig för uppgiften.
Det du skapar i mallen kommer sedan att återfinnas på varje objekt, adress och anmälan och där kan du komplettera, skapa understeg och sätta ansvariga.

Färgmarkera

På varje nivå kan du välja ut några viktiga “milestones” eller nyckelsteg som du sätter en färgmarkering på. Dessa nyckelsteg visas sedan i de olika listvyerna och ger snabbt en överblick hur långt processen kommit i olika objekt eller adresser.
Klicka på den grå ikonen till vänster om steget och välj en lämplig signalfärg.
I översikten visa statusen per objekt eller adress. Antalet ringar till höger motsvarar antalet nyckelsteg. Tom ring betyder att det inte påbörjats, färgfylld ring visar att steget påbörjats och bocken att det är klart.

Skapa understeg

Varje processteg kan innehålla ett antal underaktiviteter. Klicka på + (plusikonen) till höger för att skapa understeg. Dessa kan då aktiveras per område eller inte. Nya understeg kan även skapas lokalt på objekt, adress eller anmälan.
Klicka på + för att skapa understeg. Ta tag i pilarna för att ändra ordning på stegen.