Hoppa direkt till innehåll
connect

Documentation

Anslutamotorn

Anslutamotorn

Anslutamotorn är ett webbaserat verktyg för att exponera anslutningsbara objekt, samla in intresseanmälningar, driva kampanjer och effektivisera anslutaprocesserna mot alla kundkategorier.

Sök

Anslutamotorns kundgränssnitt är sökfönstret “Är du ansluten?”, som kan placeras på olika platser på webben. Anslutamotorn samverkar med Marknadsdatabasen för att ge bästa möjliga funktionalitet.
Besökaren skriver in sin adress och klickar på Sök. Då görs en sökning först i Marknadsdatabasen och, om adressen inte hittas gör en ytterligare sökning i Anslutamotorns adressdatabas. Beroende på sökresultatet ges besökaren olika besked och kan antingen uppmanas att beställa en tjänst eller göra en intresseanmälan.
  1. Adressökning
  2. Informationsartikel
  3. Ansökan för fastighetsägare

Objekt

Anslutamotorn hanterar anslutningsbara objekt, dvs villaområden, bostadsrättsföreningar, samfälligheter och fastighetsägare till hyresfastigheter, kommersiella fastigheter samt offentliga fastigheter och anläggningar. Via objektets informationssida på webben kan hushåll och företag driva på intresset och göra intresseanmälningar samt ta del av aktuell information för området.

Att göra

Stadsnätet kan skapa en generisk lista med alla de Att Göra-aktiviteter som utgör anslutaprocessen. Dessa Att Göra-aktiviteter kan aktiveras per objekt och delas ut till medarbetare via ett för arbetsteamet gemensamt projektrum på webben. Dessutom kan lokala Att Göra-aktiviteter skapas per objekt, liksom lokala noteringar.

Uppstartsmodellen

  1. Börja med att skapa fem nya projektrum i Projekt-modulen i AdminVillaområden, Bostadsrättsföreningar, Samfälligheter, Fastighetsägare, Kontaktpersoner
  2. Skapa en användargrupp i Admin > Grupper: Kontaktpersoner
  3. Definiera och lägg upp anslutningsbara objekt i Admin > Anslutamotorn
  4. Skapa och ladda upp en adressdatabas för dessa objekt i Admin > Anslutamotorn
  5. Skapa den generella Checklistan
  6. Lägg upp och områdesanpassa objektens informationssidor

Säljverktyg

Underhåll och arbeta aktivt med webben, integrera med andra marknadsföringsinsatser för att uppå bästa möjliga resultat.