Hoppa direkt till innehåll
connect

Documentation

Anslutamotorn

Importera anmälningar från annat objekt

En ny funktion i Anslutamotorn är att man numera enkelt kan flytta anmälningar mellan objekt. Detta är relevant om man delar upp eller slår ihop objekt (till exempel villaområden) för att få en annan typ av överblick på intressegraden.
Så här kan till exempel två objekt se ut. Vardera har tre adresser och två anmälningar. Dessa anmälningar sitter ihop med adresserna via documentation Unik nyckel, men även via object-ID (OID).
Så målet här är att skapa ett nytt område som bara heter Bäckby och flytta över adresser och anmälningar till det nya området. Att flytta över adresserna är ju enkelt via export och import (documentation Importera adresser, documentation Exportera och importera besöksdata) av adress-datat. Exportera ut hela adressdatabasen, ändra OID till det nya områdets OID, och importera adresserna och töm de befintliga.
Men så här ser det ut då. vi har ett nytt område med adresser och fyra anmälningar som är kopplade till ett OID utan adresser.
Så här vill vi ju att det ska se ut, så hur gör vi det?
Importen för anmälningar (documentation Importera anmälningar) är inte byggd på samma sätt som importen för adresser. Det finns både en export och en import av anmälningar, men den funktionen är skapad för att hantera anmälningar ni fått in på annat håll än via webben och har i digitalt format (ex. Excel). Den innehåller en hel del resurskrävande sökningar för varje rad ni importerar för att hitta rätt OID och Unik nyckel, därför är den begränsad till 1000 rader max i importfilen. Den funktionen är med andra ord inte till för att städa eller underhålla anmälningsdatabasen. Så den kan vi inte använda för att flytta anmälningarna.
Så då kan ni använda en importfunktion som ni hittar inne på området. Ni går in på "Bäckby" i det här fallet och klickar på adressfliken och sedan på anmälningar-fliken. Där finns en importfunktion för anmälningar från andra områden. Välj område i listan eller skriv in OID själv (om ni redan tagit bort objektet så finns det inte med i listan). Sedan trycker ni på "importera".
Då importeras alla anmälningar från det OID där den Unika nyckeln matchar en unik nyckel i adressdatabasen på det område du är på. Alltså så importeras inte anmälningar som inte matchar adresserna du importerar till. Du får en liten logg på resultatet. Klart!