Hoppa direkt till innehåll
connect

Documentation

Anslutamotorn

Hantera artiklar på en objektsida

Alla artiklar som ska kunna visas i Anslutamotorn ska ingå i artikelkategorin Anslut. Kryssa i det i artikelformuläret där du skapar eller redigerar en artikel.
Atlas CMS > Anslutamotorn > Lista > Aktuellt område I mapparna en bit ner på sidan ser du samtliga artiklar som skapats i kategorin Anslut.
Artiklar som bara används på en områdessida hamnar i mappen "Objektsspecifika", artiklar som används på två eller flera områdessidor hamnar i mappen "Generella", och artiklar som inte används hamnar i mappen "Oanvända".
Klicka och dra artikel från mapp till högerspalten för att lägga till den på aktuell områdessida. Du kan även skapa en ny artikel direkt från denna sida genom att klicka på “Lägg till”. Den artikeln blir automatisk satt i artikelkategorin Anslut.
  1. Objektsspecifika artiklar. Här hittar du alla artiklar som endast används på en områdessida.
  2. Oanvända artiklar. Här hittar du alla artiklar som för tillfället inte används på någon områdessida.
  3. Generella artiklar. Här hittar du alla artiklar som används på två eller flera områdessidor.
  4. Klicka på "lägg till" för att skapa ny artikel i kategorin Anslut.
  5. Klicka på ögonikonen för att se artikel i pop-up fönster.
  6. Dra artiklar till högerspalten för att lägga till på aktuell områdessida. Du kan sen dra artiklarna i den ordning du vill att de ska visas på objektssidan.
  7. Klicka på soptunnan för att ta bort artikel från aktuell områdessida. (Detta raderar inte artikeln utan tar endast bort den från områdessidan).
  8. Under artikelnamnet ser du på vilka områdessidor artikeln finns publicerad, om den finns på många områden ser du istället antal områden i siffror.

Fungerar inte drag and drop i din Internet Explorer?

Då har du antingen en gammal Explorer eller så är den inställd i s k kompabilitetsläge (då emulerar den en äldre version). En funktion som Microsoft införde för att en del företag hade interna system som inte fungerade med de senare versionerna. Vi testkör med IE 11 i Windows 7 och det fungerar bra.
Vi brukar rekommendera att alltid använda de senaste versionerna av webbläsare, och om man av interna IT-policyskäl inte kan det, eller måste ha IE intställd i kompabilitetsläge, använda Chrome för att administrera i Atlas.

Artikelöversikt

Under Atlas CMS > Anslutamotorn > Funktioner > Artiklar kan ni se vilka artiklar som används och på vilka områdessidor
  1. Områden där artikeln används
  2. Klicka på Pennan för att redigera artikeln
  3. Klicka på Soptunnan till höger om ett område för att ta bort artikeln från området
  4. Klicka på pennan till höger om ett område för att redigera området