Hoppa direkt till innehåll

Bugg: Marknadsdatabasen och portCapacity

2022-11-07
Vi har tyvärr upptäckt en liten bugg i Marknadsdatabasen som har lett till felaktiga svar gentemot slutkund.
I specifikationen för Marknadsdatabasen så anges det att fältet "portCapacity" är obligatoriskt, så när slutkund söker på en tjänst i Tjänsteguiden så kan vi berätta för denne huruvida den tjänsten kan levereras på deras utrustning.
Tyvärr så var inte fältet obligatoriskt i databasen och importscriptet har godkänt ett tomt värde i det här fältet. Just nu är det ungefär 5 000 uttag i Marknadsdatabasen som saknar värde i det här fältet, vilket är 0,5% av det 800 000 uttag som finns i databasen.
Detta leder till att slutkund får ett meddelande om att "vi vet inte kapaciteten" på ditt uttag och kan därför inte beställa en tjänst.

Fix

För att åtgärda detta så kommer vi se till att importfunktionen inte släpper igenom adressrader där det här fältet är tomt, så för er som har tomma värden här så blir de fler felmeddelanden vid import.
Detta leder också till att för kunden ovan - som fick meddelande om att denne var ansluten till Stadsnätet men vi vet inte vilken kapacitet som utrustningen har kommer inte längre hitta sin adress vid en sökning.
Slutresultatet är detsamma, både innan och efter buggfixen så kunde inte kunden beställa tjänst, men vi uppmanar er givetvis att gå igenom er grunddata och se till att det följer specifikationen. Vi har en förteckning om de nät som har tomma värden i det här fältet, men vi väljer att inte lägga upp det i en Atlas Update, hör av er via supportloggen om ni vill veta om ni är drabbade.

När?

NOV 2022
14
Den här fixen kommer vi implementera om en vecka, på måndag den 14 november, så ni har lite tid på er att gå igenom och uppdatera ert data innan dessa adresser försvinner från databasen.